I dagbladet Politiken er der i dag den 27. Marts 2011 en artikel om hvordan Lars Løkkes nye annonce kampagne fordrejer Barack Obama’s ord fra deres møde i Washington for to uger siden.

Annoncen bliver brugt som en kampagne imod venstrefløjen og er ifølge Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen en bevidst fordrejning af præsidentens ord.

Statsministeren bliver beskyldt for at have fejlciteret den Amerikanske præsident for at have sagt at han “vil fastfryse alle offentlige udgifter de kommende fem år”.

I følge Sass Larsen har Løkke fordrejet præsidentens ord så de passer til den Danske regerings politik, mens Sass netop mener at Obama’s politik mindre mere om Venstrefløjens.

Hvis vi kigger på den historie lidt ude fra og sætter den i perspektiv til alle de andre sager der har været om både denne regering og om politikere generelt, nationalt som internationalt – står det klart at vi ikke kan stole på de mennesker der er placeret (og modtager høje beløb som kompensation) og har til ansvar at lede vores lande og vores offentlige systemer på en måde der kommer alle til gode.

De fleste vil nok give mig ret i at man ikke kan stole på politikere – det der til gengæld er absurd, er at vi simpelthen bare acceptere at det er sådan det er, uden mere end et forarget rynk med næsen.

Hvordan kan det være så let at acceptere at vi ikke kan stole på at politikerne gør deres arbejde, på en ordentlig, gennemskuelig og fair måde? Hvordan kan det være at vi ikke bliver mere end småt forargede når vi ser vores egen statsminister gang på gang ende op i sager der betvivler hans troværdighed?

Er det fordi samfundet alligevel kører “meget godt”? Vi har til dagen og vejen og lidt mere og er vel ret magelige når det kommer til stykket. Så har vi Yemen og Libyen og Egypten som modpoler og nogle vil måske mene at en tilsvarende “revolution” skal til i det Danske.

Problemet er at lige meget om man stiltiende accepterer at politikere er korrupte og grundlæggende utroværdige eller om man griber desperat til våben i en kamp mod systemet, mangler der en meget vigtig pointe:

Hvordan kan vi forvente at politikere tager Ansvar, hvis vi ikke selv er villige til at gøre det samme?

Hvordan kan vi forvente at alting kører på skinner “derude” i samfundet (eller i verden) medens vi hygger rundt i Ikea og shopper livsstile?

Repræsenterer statsministeren netop ikke præcist den samme livsstil som vi i fællesskab repræsenter?

Falske intentioner og uholdbare løfter – Det eneste der egenlig betyder noget for os, er os selv, vores egne penge, vores egne drømme og vores egen frygt for at miste det vi har.

Mange vil sikkert blive forargede af sådan et udsagn fordi de går rundt med ideer oppe i hovedet af hvem de er og hvad de står for – men hvis vi kigger på de faktiske handlinger vi tager – det der rent faktisk betyder noget for os, og som vi er villige til at rykke os for – står det lysnende klart hvor vores prioriteter ligger – Hvordan kan vi forvente at det er anderledes for den mand der repræsenter os?

Vi kan ikke stole på politikere, fordi vi ikke kan stole på os selv.

Det er på tide at Demokrati vender tilbage til sit oprindelige formål: Folket for folket – (og Folket – det er os.)

Og det er op til os om vi vil leve i magelighed med korrupte politikere i et skin-demokrati eller i et præ-pubertært oprør “mod systemet” – eller om vi vil rejse os op – Se os selv og hinanden i øjnene og erkende at vi er ligeligt Ansvarlige for den verden, og de systemet vi i fællesskab deltager i.

Jeg er èn stemme for Global Lighed – Bevægelsen for Global Lighed er en bevægelse hvor vi netop rejser os op – ser os selv i øjnene og begynder at finde Praktiske løsninger på de problemer vi i fællesskab står overfor, fordi ingen vil tage Ansvar, hvis vi ikke gør det.

 

Deltag – Tag Ansvar for Vores Eget Liv – Støt op om Bevægelsen for Global Lighed – og lad os sætte en Stopper for det vanvid der er blevet vores verden.

 

Advertisements